Touché!

Touché!

Világháborús párhuzam

II. Vilmos, Hitler és Putyin

2022. február 28. - entrpnr

A nemrég kitört ukrán-orosz háború sokakban azonnal korábbi világháborús tapasztalatokat, tanult ismereteket hozott fel vagy ilyen reflexeket indított be. Sokan - nem minden alap nélkül - Putyint egyenesen Hitlerhez hasonlítják. Nekik egyszerre van igazuk és tévednek óriásit. 

A világháborúkról - igazából mindkettőről -, de leginkább a másodikról sokat tudunk és még több mindenről azt gondoljuk, hogy tudjuk, értjük, ismerjük, de valójában nem. Azt tudjuk, értjük és ismerjük, amit a kultúra formálói szerettek volna, hogy tudjunk, értsük és ismerjünk róla. Ezzel nem azt állítom, hogy a "mínusz egyszerese" az igaz a történteknek, messze nem. Annyit állítok, hogy a történet lényege más, mint ami el lett mesélve 75-80 (de inkább 90) év óta. 

(Kitérő: honnan ez a reflex egyébként az emberek 99%-ban, hogy ha "Hitler háborújáról" beszélünk, és megkérdőjelezünk bizonyos motívumokat, okokat, indokokat, akkor azonnal és törvényszerűen a németek oldalára állunk? Honnan ez a hamis reflex? Ez a káros következtetés? Miért ne lehetne, hogy egy háborúban nincs jó oldal? Nem láttunk még maffiaháborút? Nem láttunk még gyilkosokat vagy bűnözőket egymásnak esni? Ilyenkor kötelező szurkolni valakinek? Egyiket jónak-jobbnak látni másiknál? Nem létező valóság, hogy egy közlekedési baleset után az a verdikt, hogy a balesetben a felelősség megoszlik? Hogy mindkét fél hibás? Mindig csak egy hibás van? Ezen jó lenne elgondolkodni!)

A téma messze nagyobb, mélyebb és bonyolultabb, mint amit egy-néhány blogbejegyzés megenged. Egyelőre egyetlen hasonlóságot szeretnék kiemelni, az okokkal kapcsolatban. Később - ha lesz rá módom és időm - folytatom további bejegyzésekkel (párhuzamokkal és különbségekkel).

Egy visszatérő motívum Vilmos, Hitler és Putyin háborús érvelésében: a "körülzárás" (encirclement) politikája.

Részlet II. Vilmos naplójából:

A gyarlóság és a könnyelműség egy rémisztő háborúba sodorja világunkat, aminek végső célja Németország megbuktatása. Semmi kétségem afelől, hogy Anglia, Oroszország és Franciaország - Ausztriával fennálló szerződéses kötelezettségünk ismeretében - megállapodott egymással, hogy az osztrák-szerb konflitus lesz az ürügy, hogy ellenünk háborút viseljelek... Így nézve szövetségesünk kétbalkezessége és ostobasága csapdába ejtett.
Németország bekerítése egy elfogadott, ünnepelt tény mindenki számára... A nyakunk köré font hurkot hirtelen megszorították és Anglia egész világon módszeresen felépített, tisztán németellenes politikája célba ért, amit képtelenek voltunk megakadályozni, hiába is küzdöttünk, Ausztria iránti lojalitásunknak köszönhetően belegabalyodtunk a hálóba, ami politikai és gazdasági létünket folytogatja. Kétség kívül bámulatos teljesítmény, amit még annak is el kell ismernie, aki számára ez katasztrófát jelent.

Adolf Hitler, 1939. szeptember 3:

Tanúi voltunk Németország bekerítésének Nagy-Britannia által már a háború előtt. Ahogy a német nemzet a nemzeti-szocialista vezetés alatt elkezdett felocsúdni a versailles-i diktátum következményeiből, ahogy az a fenyegetés megjelent, hogy túléljük ezt a krízist, a brit bekerítés politikája újra megjelent.


Vlagyimir Putyin, 2022. február. 24:

Az észak-atlanti szövetség eközben minden tiltakozásunk és aggodalmunk ellenére folyamatosan terjeszkedik. A katonai gépezet mozog, és ismétlem, közeledik határainkhoz.
[...]
Most, amikor a NATO kelet felé terjeszkedik, hazánk helyzete évről évre rosszabb és veszélyesebb. Ráadásul az elmúlt napokban a NATO vezetése nyíltan beszélt arról, hogy fel kell gyorsítani a szövetség infrastruktúrájának Oroszország határaiig való előrehaladását. Más szóval, megerősítik pozíciójukat. Már nem tudjuk csak tovább figyelni azt, ami történik. Teljes felelőtlenség lenne részünkről.
[...]
Az Egyesült Államok és szövetségesei számára ez az úgynevezett Oroszország visszaszorítási politikája, nyilvánvaló geopolitikai haszonszerzés céljából történik. Hazánk számára pedig ez végső soron létkérdés, népünk történelmi jövőjének kérdése. És ez nem túlzás – ez a valóság.

Ezzel a bejegyzéssel egyelőre semmit mást nem akartam demonstrálni, csak azt, hogy a "támadónak", az "agresszornak", a "háború kirobbantójának" motívumai között érdekes módon van egy visszatérő elem. Nem volt célom a mai Oroszországot Hitler vagy Vilmos Németországához hasonlítani, sem azt állítani, hogy 100%-ban igazuk lenne vagy hogy teljesen azonos céljaik lennének. Inkább csak azt, hogy mindhárom vezető hasonlóan érzékelte az országát körülvevő valóságot.

Visszatérve a kezdő gondolathoz: azok, a kik most "Putlert" kiáltanak, nem tudják, de olyan szempontból van igazuk, amiben nem szeretnék, hogy igazuk lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://touche.blog.hu/api/trackback/id/tr5617767918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.02.28. 19:04:59

Hitler, Putyin, orbán!

Egyiket öl se tagadjuk meg, hogy méltó helye van ezen a náci sikerlistán!

dare 2022.02.28. 21:21:52

Világháborús párhuzamok.
Első világháború: Balkán, a puskaporos hordó (szlávok).
II. Vilmos jól látta, hogy honnan fog indulni ez az egész, és mégsem sikerült ezt megakadályozni sajnos.
Vannak olyan helyzetek amikor hiába látjuk azt, hogy mi a fő konfliktusforrás, ha nem tudunk semmit sem tenni annak érdekében, hogy megakadályozzuk a nagyobb bajt, akkor csak nézőként tudjuk figyelni az eseményeket.

Második világháború: Nem rajtunk múlik a saját boldogulásunk (infláció).
A világgazdasági válság következménye egy náci Németország (a kultúra mekkája volt még a századfordulón), egy fasiszta Olaszország, aki ráadásul a győztesek oldalán volt, és egy Sztálin Oroszországban, ami miatt az ukránok a mai napig nem felejtették el a holodomort.

Napjainkban: szlávok harca keleten, és két év covid után.
Orosz-ukrán háború, amely itt zajlik az Eu határában, ráadásul a linkelt videóban is látható az, hogy az Usa tankokkal és fegyverekkel fegyverzi fel a lengyeleket, a bolgárokat és a románokat, de ezek közül a legveszélyesebb tény a lengyelek felfegyverzése (nyugati szlávok), mert ők szívből gyűlöli az oroszokat.
Kb úgy kell elképzelni most a lengyeleket mint azt a kutyát, amelyik minimum 3 pórázzal van megkötve.

Most mondta Jeszenszky Géza az Egyenes beszédben, hogy a Délszláv háború idején Magyarországról is engedélyezte az akkori kormány amerikai repülők bevetését a harcokba (a Fidesz volt hatalmon), de ez a mostani helyzet persze más.
Itt az egyik fél atomhatalom (orosz).
Iszonyatos politikai higgadtság szükséges ahhoz, hogy megakadályozzuk a nagyobb bajt.
De lehet csak olyan szereplők leszünk, akik úgy nézik végig ezt az egészet, hogy nem tudunk tenni semmit (ahogy a tőlünk sokkal értelmesebb értelmiség se tudott tenni semmit se az első, se a második világháború megelőzésében és leállításában).

Jelen pillanatban melyik két ország a legjózanabb a mostani kiélezett helyzetben?
Mi és az németek.
Jó lenne, ha ez így is maradna.

MEDVE1978 2022.02.28. 21:36:58

Rengeteg fő különbség van:
1. Az egyik a tét és az eszkaláció. Míg egy első és a második világháborúban lehetséges volt az eszkaláció és a "dominók leesése", ami által a szövetségek egymásra támadását és a világ egyre nagyobb részének bevonódását okozta, a tét és az eszkaláció lehetősége is kisebb volt összességében.
A tét ugyanis limitált volt egy eszkaláció esetében. Igaz, hogy a második világháború Európa és Ázsia nagy részét hadszíntérré változtatta, de Afrikát már csak kis részben, Amerikát pedig egyáltalán nem. Még mindig boldogan élhettél Amerikában, bármennyire is szarrá lőtték Európát, Kínát vagy Japánt. Most viszont a tét nem limitált egy eszkaláció esetében, mert az a világvége. Senki nem gondolja azt, hogy ha itt kiterjed a háború a balti országokra vagy Oroszországra magára, akkor a nukleáris arzenál majd pihen egy Putyin kezében.
2. Teljesen más helyzetben lévő országok a főszereplők. A nyugat ma egy stagnáló létszámú társadalmakkal tarkított vidék, kis profi hadseregekkel és az USA nagy létszámú hadseregével. Az oroszok és az ukránok gyakorlatilag demográfiai katasztrófa állapotában vannak, 1,5 körüli szaporodási mutatóval, ami ugye messze nem elég a reprodukcióhoz. Emellett az oroszok esetében ezt a mutatót felviszi a muzulmán kisebbségek szaporodási mutatója, tehát a tényleges oroszok mutatója kisebb. Az első és második világháború idején 4-5 körül volt legalább ez a mutató. Tehát a család 3 fia ment háborúba és nem az az egy halt meg. A nyugat szempontjából a bevándorlás részben pótolja az öregedő társadalomból kieső keresőket, de az oroszoknál gyakorlatilag folyamatos a népességcsökkenés. Ebbe a koporsóba üt bele újabb szegeket a háború.
3. A propaganda. A két világháborúban meg tudták csinálni, hogy a propaganda jutott csak el a társadalmi bázis döntő részéhez. Vietnam óta azonban a tömegtájékoztatás nem egyoldalú, vannak pacifista hangok is. KÍna leragálta ezt a hatalmas cenzúraapparátussal, azonban az oroszoknak nincsen ilyen. Ez viszont azt okozza, hogy a hazai bázis villámgyorsan erodálódik, az orosz műveltebb réteg az internetről is tájékozódik és látja, hogy mi is történik igazából.

dare 2022.02.28. 21:47:03

Azt még muszáj persze a mostani helyzethez leírni, hogy minél tovább tart ez a háború, annál jobban nő az esélye annak, hogy be fog avatkozni az Unió a háborúba.
Tehát nem az a kérdés, hogy be fog-e avatkozni, hanem az a kérdés, hogy mikor.
Ilyen 1-2 hónapig tartó (vagy több) harcokról senki se álmodozzon, hogy majd addigra úgyis az oroszok eldöntik ezt a harcot, mert az Unió nem fogja nézni azt tétlenül ilyen hosszú ideig ami ott zajlik.
Ez egész Európa szellemiségével ellentétes.
Oké, hogy politikusok, meg hideg racionalitás kell most, meg nem a mi dolgunk, de ilyen sokáig nem fogják magukat leköpködni a tükörben.
Így nincs értelme az egész Uniónak.
Képzeljük el azt a helyzetet, hogy két ember összeverekszik valahol a lakóhelyünkön.
Tudunk róla, mert megbeszélték a bunyó idejét, de nem fogunk odamenni azért megnézni a harcukat.
Ugyanez a két ember a házunk előtt verekszik össze.
Lehet csak nézni fogjuk most is, de ha megjelenik egy második személy (csecsenek), egy harmadik (belaruszok), akkor azért már oda fogunk szólni, hogy be lehet szépen fejezni ezt a cirkuszt.
Ha nem fejezik be, akkor továbbra is nézni fogjuk?
Hogy számolnánk el akkor a lelkiismeretünkkel?
Ezért borzasztóan veszélyes a mostani helyzet, ezért kellene szerintem az uniónak is odaülni a tárgyaló felek asztalához, és garanciákat adni mind az egyik, mind a másik félnek, hogy garantálni fogjuk majd köztük a békét, amit minél hamarabb meg kellene kötnie a két félnek.

Alick 2022.02.28. 22:17:07

Zsidrakszkij szeretne minél több szereplőt berángatni a színpadára, az se zavarja hogy anno a hitsorsosait a németek Bandera közreműködésével lőtték gödrökbe.

Billy Hill 2022.02.28. 22:27:57

@dare: Jó ez a ház előtt verős hasonlat, de az a helyzet, hogy nem tud a társasház csak úgy odaszólni, hogy "be lehet szépen fejezni ezt a cirkuszt", mert a lakók többsége már nagyon régen bunyózott, közösen nem is vettek még részt verekedésben stb. Leginkább a francia lakónak van naprakész tapasztalata, de egyedül ő sem elég. A legnagyobb darabra nőtt német lakót meg régóta arra nevelték, hogy ne akarjon senkivel harcolni, legyen békés, mint egy újszülött. Szóval marad az, hogy az utca túloldaláról, a nagy tömbházból kell áthívni az izomagyú Samú bát...

Boldeone2 2022.02.28. 22:34:36

@dare: Igen , pont èn is egy ilyen pèldat használtam korábban : ha meglátjuk hogy vernek\megpróbálnak megölni valakit , akkor erkölcsi kötelessèg beavatkozni , egyèbkènt el fog kèsőbb emèszteni a lelkiismertetfurdalás , hogy nem tettünk meg mindent egy másik ember halálának megakadályozásában, hanem segítsèg nèlkül elsètáltunk vagy elfutottunk. Csak a szègyen ès megaláztatás marad ... Az európai politikára megfelelve ezt a pèldát meg sem tehetjük , mert országok nagyjából elmozdíthatatlanok - elmenekülni \ elbújni nem lehet . A következő áldozat mi leszünk, ha nem állítjuk meg időben az agresszort . A bomlott agyú pszichopaták nem fognak kegyelmezni nekünk sem , ès Putyin annak számít....

dare 2022.02.28. 22:35:45

A bolgárok, csehek, észtek, lettek, litvánok, lengyelek, szlovákok és szlovének írták alá azt, hogy Ukrajna kapja meg a tagjelölti státuszt.
A lengyelek a németek és ellenünk tüntettek azért, mert a kelleténél később fogadtuk el a swift büntetést.
Ez lesz minden nap, borzasztó nagy nyomás a józanabb politikusokon, így nehéz lesz értelmes határokon belül tárgyalni ezt a mostani szitut.

Mi Putyin követelése?
1. Krím feletti orosz szuverenitás elismerése
2. „Az ukrán állam demilitarizálására és nácimentesítésére” vonatkozó feladatok végrehajtása
3. A „semleges státusz” biztosítása

1. Megoldható, ezen nem múlhat a béke, erre simán rá lehet bólintani.
2. A demilitarizálás is működhet, ha az Unió és az oroszok garantálják egy közös szerződésben, hogy meg fogják védeni őket bármilyen fenyegetettségtől, akkor ezt is alá fogják írni.
A nácimentesség az nem tudom mit takar, kiket akar és miért egész pontosan Putyin a hatalom közelében se látni (nem csak Zelenszkij a fő gond itt szerintem), ezért itt az Uniónak szintén határozottnak kellene lennie.
Megkérdezni Vovát, hogy kikkel is van probléma, kiket nem szeretnél itt látni, és ha ez kiderül, akkor megkérni az adott illetőket, hogy srácok, hajszálnyira vagyunk lassan egy nagyon komoly háborútól, húzzatok már innen a vérbe de tényleg.
3. A semleges státusz lenne a legjobb az ukránoknak is.
Se az orosz érdekszférához, se az Unióhoz nem kellene most kapcsolódnia, még nem, hatékonyabban is tudna fejlődni, tehát csak nyerne a semleges státusszal most Ukrajna.
Ezt is meg fogják érteni, ha egy gazdasági szakember elmagyarázza ezt nekik.

Ha tényleg csak ennyi az oroszok követelése, akkor ezeket lehetne most teljesíteni.
Józanság kell mind a két fél részéről, és mihamarabbi béke.

birkamenet 2022.02.28. 22:37:41

putyin, orbán a két jó barát,
együtt robbantják fel Európát!

(részlet az internacionalista illibernyák himnuszból)

dare 2022.02.28. 22:39:53

@Billy Hill: Az első világháborúban az Usának nem volt hadserege, majd egy év múlva hadba lépett a legnagyobb létszámú hadsereggel.
Ennyit számít a propaganda.
Lelkesít.
Ne gondold azt, hogy ne tudna az Unió pillanatok alatt egy félmilliós hadsereget teljesen felszerelten hadba küldeni most.

Boldeone2 2022.02.28. 22:59:54

@birkamenet: Orbán könnyen sarokba szorulhat, mert embertelen pszichopata szövetsègese úgy tűnik nem áll le, ami Orbán - helyzetèt rontja . Valójában erkölcsileg elbukott , mert már èvekkel ezelőtt is lehetett tudni, hogy Putyin egy gyilkos , mègis szövetsèget èpítettek

Alick 2022.02.28. 23:01:28

@dare: Hát ahogy ismerem, az EU hadseregparancsnokai egy hétig üléseznének minden parancs kiadása előtt. :)

Alick 2022.02.28. 23:02:59

@dare: "Krím feletti orosz szuverenitás elismerése"

+ a Donyeck-medence részei, ahol erős orosz többség van.

dare 2022.02.28. 23:09:33

@Alick: Akkor ez már a negyedik, eddig erről nem tudtam.

kgaba82 2022.02.28. 23:54:03

Abszurd hasonlatok.

Amit Vilmos írt, az csak a Monarchiára volt igaz a szerb-orosz szövetséggel szemben.
Hitler egyenest abszurd. Mindenki tudja, hogy már a Mein Kampf előtt eldöntötte mit akar. Ergo 15 évvel a háború előtt. Még mielőtt bárki bekerítette őt.
Putyin meg szintén egy gyerekkori álmokot hajszoló.
Mind Hitlernek, mind Putyinnak nagy sikerei voltak, ami helyreállította országa tekintélyét és ők nyugodtan hátra dőlhettek volna.
Ők azonban megmutatták a valóságtól való elrugaszkodottságukat.

Magának Putyinnak minden esélye ÉS olajpénze megvolt arra, hogy az országának gazdaságát az élvonalba repítse. Ehelyett felhalmozott egy 630 milliárd dolláros tartalékot csak azért, hogy elháborúzhassa. Most meg ennek a feléhez nem fér hozzá, mert zárolták azokat a nyugati bankok.

Putyin teremthetett volna egy valódi Eurázsiai Uniót, amelynek l más államok sem kényszerből, vagy az olcsó gázért csatlakoztak volna, hanem érdemibb gazdasági előnyökért.

kgaba82 2022.03.01. 00:08:05

Ezek mindegyike született eszelős volt a maga módján.
Hitlerben nem látom, nem láttam azt a zsenit, Amit mások. Hármuk közül egyedül Putyin sorsa amely érthetetlen, ÉS jobbra érdemesnek tűnt.
Egyedül ő volt, aki tényleg megmérette valamikor magát. II. Vilmos beleszületett a hatalomba.
Hitler csakis kampánytechnikában vitte tökélyre. De még annak alapjait is, és még az asztali etikettet is egy irodalmár (vagy drámaíró) mentorától tanulta a 20-as évek elején.
Putyinnal kapcsolat abszurd az utolsó másfél év. Már ahogy töltötte.
Ehhez képest a covid miatt teljesen begubózott hobbi törtlnésszé vált.
Aminek az eredménye az lett, hogy csak limitált formában vált képessé a az orosz nagysághoz vezető utat meglátni.
A covid begubózásáról annyit, hogy Macron akart volna kezet fogni fotózás végett, de ahhoz 7 órával korábban kellett volna érkeznie, mert komplett orvosi vizsgálaton esett volna át. Ugyanezért nem volt kézfogásos fotó Orbánnal sem.

Az a gyanúm, hogy Putyin csak eljátszatta, hogy beoltják. Mi más magyarázná ezt a távolságtartást.
Biztos tart a vírustól, de talán a vakcinától is.

bordon 2022.03.01. 05:42:30

II. Vilmosnak ilyen szar volt a helyesírása vagy csak magyarra fordító "hüje" szóferdítőnek nem sikerült a fojtogatja szót helyesen írni?

Nincs kétségem afelől, hogy a nyugati hatalmi körök úgy fogják forgatni a helyzetet, hogy nekik hasznuk legyen ebből. Modern, drága fegyereket tudnak eladni Kelet-Európában. De az is biztos, hogy a ruszkik se krumplival dobálóznak és ők se szívjóságból akarják meghódítani/visszahódítani Kelet-Európát.

@MEDVE1978: Oroszországban nincs olyan cenzúra, mint Kínában, de van másféle. Kínában ki se mehet a netre olyan információ, ami a diktatúra érdekeivel ellentétes.
Oroszországban utólag van retorzió. Lekapcsolják a TV csatornát, beviszik egy kis vesepuhításra az újságírót, aki leírja, hogy háború van. Nem azt, hogy az oroszok agresszorok és gyereket gyilkolnak kazettás bombákkal. Hanem csak azt, hogy nem csak Donyeckben és Luhanszkban van egy kis különleges művelet, hanem egész Ukrajnában nagyszabású orosz agresszió folyik.

Az orosz ember olyan, hogy nézi a tévét, ami állami, mert annak adnak pénzt. Máshonnan alig tájékozódnak. Meg a 20+ év ultracanionalista, orosz imperialista, nyugatellenes agymosás, ami a szovjet agymosást váltotta fel, megtette a hatását. Szemellenzősen állnak a valósághoz az orosz emberek, el se akarják hinni, hogy az ő kormányuk galádságokra is képes lenne.

bordon 2022.03.01. 05:56:17

@dare: A Krím elfoglalását soha se fogják elismerni se a nyugatiak, se az ukránok. Egyszerűen nem lehet elismerni egy ilyen területszerző háborút.

Az a gyanúm, hogy Putyin csak húzza az időt a tárgyalásokkal, amíg a csapatait fel nem tölti, közben is bombázzák Harkivot, Kyiv felé nyomulnak a ruszkik és már a belorusz csapatok is csatlakozni fognak hozzájuk. Aztán Putyin bejelenti, hogy a nácikkal nem lehet tárgyalni, pedig hát ő akart... És folytatódik a ruszki előretörés.

midnightcoder2 2022.03.01. 07:28:34

@MEDVE1978: "A nyugat szempontjából a bevándorlás részben pótolja az öregedő társadalomból kieső keresőket, de az oroszoknál gyakorlatilag folyamatos a népességcsökkenés."

A nyugat szempontjából sem pótolja. Az USA-ba folyamatosan áramlanak a spanyolajkúak, de ez azzal jár, hogy 20 év múlva az USA-t észak-mexikónak fogják hívni. És pont ugyanolyan problémáik lesznek mint most Dél-Amerikának vannak. Európában még szarabb a helyzet, az afrikai meg az arab pont úgy nem fogja pótolni a németet, ráadásul importálunk egy rakás etnikai, vallási problémát is.

midnightcoder2 2022.03.01. 07:34:21

@Boldeone2: Putyin ma centire ugyanazt csinálja amit az USA az iraki háborúban, amiko pár haverjával úgy döntött hogy megdöntik Szaddam Husszein hatalmát a nem létezõ vegyifegyverekre hivatkozva.
Akkor kellett volna az USA ellen globális nemzetközi szankciókat bevezetni minden országnak, és akkor más gengszter nem próbálkozott volna még egyszer ilyennel.

midnightcoder2 2022.03.01. 07:36:21

@bordon: Ok, elfoglalja õket. És aztán? Mert örökké nem tarthatja õket megszállva, az elég sokba fájna neki.

midnightcoder2 2022.03.01. 07:39:03

@bordon: "Meg a 20+ év ultracanionalista, orosz imperialista, nyugatellenes agymosás, ami a szovjet agymosást váltotta fel, megtette a hatását. Szemellenzősen állnak a valósághoz az orosz emberek, el se akarják hinni, hogy az ő kormányuk galádságokra is képes lenne. "

Ugyanezt teszi Hollywood az amcsikkal.

pista18721 2022.03.01. 08:12:27

@midnightcoder2: pestiflaszter.blog.hu/2022/02/24/olyan_kis_cuki_medve_biztos_nem_fog_tamadni?full_commentlist=1#c41239718

"Mivel a programozáshoz kényelmesebb angol kiosztást használni, így ő helyett õ-t használok. Az amcsik sajna az us international kiosztásból kihagyták ezt. Anno csináltam saját kiosztást, de ez hol mûxik win10 alatt hol nem, upgradetõl függõen, így inkább hanyagolom."

Egy programozónak ezt már tíz évvel ezelőtt is illett tudnia megoldani. Ma már titkárnőnek se vennélek fel, olyan szánalmas kis selejt vagy, Ma már mobilon, linuxon, windowsban bármilyen fizikai billentyűzet-kiosztás mellett bármilyen nyelvet illik tudni rendesen beállítani. Te nem tudsz, mert elmebeteg selejt vagy.

Pontosan ezért vagy mongolFidióta is, náci is, meg Putyin-fasszopó is. Ti állati hulladékok, selejtek vagytok.

antiindex 2022.03.01. 08:14:07

@dare: igazából a semlegesség követelése sem jogos, mert Ukrajna szuverenitását kérdőjelezi meg. ami a szerződéses garanciát illeti, a Budapesti Memorandum ezt mondta ki, oroszország aláírta, Putyin úgy rugta fel, ahogy akarta, mert egy állat, geci fasz.

a "nácimentesítés" meg egyértelmű diktatúra. Putyin nem csak ténylegesen náci pártokról beszél.

antiindex 2022.03.01. 08:15:03

@dare: a "nácimentesítés" kb olyan, mintha Románia betiltatná a Fideszt.

antiindex 2022.03.01. 08:16:44

@CSOKKI MÁLNA: az oroszok több millió ukránt irtottak ki a Holomodorban. Putyin fasszopói elmebeteg idióták.

antiindex 2022.03.01. 08:20:49

@midnightcoder2: Donyeckbe a szovjetek telepítették be az oroszokat. "logikád" szerint húzzanak haza az orosz migránsok Luhanszkból, a Krímből és Donyeckből!

halljuk, te náci fasz, hogy utálod a betelepített migrámnsokat!

antiindex 2022.03.01. 08:22:19

@midnightcoder2: Saddam támadta meg Kuvaitot, te idióta, Putyin-.fasszopó, mongolFidióta, náci fasz!

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 08:29:40

@antiindex: És a németek mennyi zsidót? Most megmaradtak nyakára hozzák a fanatikus iszlámot..

midnightcoder2 2022.03.01. 08:38:54

@antiindex: Matyika, az Öbölháború 91-ben volt, Irak amcsi megszállása pedig 2003-ban kezdõdött. Olyan vegyifegyverek miatt, amik nem is léteztek. Az amcsik még arra sem vették a fáradtságot, hogy utólag kreáljanak valami bizonyítékot hogy mégiscsak jogos volt a megszállás.

A Donyec medencét úgy az 17. század közepéig nem nagyon lakta senki, aztán kozákok jöttek, majd tatárok, aztán a 18. század közepétõl oroszok. Akkor találtak ott szenet, és kezdtek el ott annyian lenni az oroszok mint az oroszok.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 08:40:23

@bordon: A Facebook csak eltilt 1-2 hónapra, ha nem megfelelő a véleményed-itthon. Nyugaton már nyilvános autodafe áldozata lehetsz a kibertérben, és kirúghatnak a munkahelyedről, a németeknél esetleg még a rendőrbácsi is becsengethet. De a vesédet még tényleg nem verik le..

pista18721 2022.03.01. 08:49:55

@CSOKKI MÁLNA:

meltanyossag.blog.hu/2021/10/04/osszellenzeki_agytrosztok?full_commentlist=1#c40958250

te például egy gumiszobában laksz, buzi, pedofil vagy. és elmebeteg. ahogy az összes mongolFidióta. ti vagytok a magyar lakosság legalja, a selejt.

pista18721 2022.03.01. 09:09:03

@midnightcoder2:

elegemvan.blog.hu/2021/10/03/elegem_van_dobrev_klara_gyozelmebol?full_commentlist=1#c40954982

te 30 éve lopod itt a napot, szarod ide a hülyeségeidet, szarhoz sem érsz, te kis ingyenélő, elmebeteg, pszichopata, mongolFidióta, náci genetikai selejt!

midnightcoder2 2022.03.01. 09:50:27

@pista18721: Tudod Matyika, a civilizált embert az különbözteti meg a tahótól, hogy ha téved akkor az elõbbi beismeri, az utóbbi pedig köpköd.

pista18721 2022.03.01. 10:07:20

@midnightcoder2:

@midnightcoder2: elegemvan.blog.hu/2021/10/03/elegem_van_dobrev_klara_gyozelmebol/full_commentlist/1#c40954042

azonnal, mihelyts a Horthy rendszertől a középkorig visszamenőleg elkobozzák mindenki vagyonát, aki részt vett az elnyomásban, arisztokraták utódaitól és az egyházaktól, te kis mongolFidióta selejt! ja, és Orbán leszármazottait akkor hetedíziglen árvaházba kell küldeni!

dare 2022.03.01. 10:21:00

@bordon: Az időhúzás az Putyinnak kedvez persze, és minél több ott töltött idő javíthatja is a tárgyalási feltételeit, ha nem avatkozik közbe katonailag vagy határozottabban (kikényszeríteni a békét) a Nyugat.
Tehát ha nem sikerül kompromisszumot erőltetni Putyinra, akkor ez tartani fog addig amíg totális győzelmet nem arat (van rá esélye, már a totális győzelemre), és onnantól kezdve ha a Nyugat nem akar elismerni jogosan bármit a követelésekből, akkor bizony harcolnia kell.
Már az elején látszott, hogy Putyin elég elszánt.
Nem hiszem, hogy engedni fog a követelésekből, pláne ha egyre jobb a tárgyalási pozíciója.

@antiindex: Igen, ez a nácitlanítás elég fura indok.
Minden országban vannak nácik (ahogy ezt most értsük fajgyűlölők), csak mindenhol másokat gyűlölnek, mint népcsoportokat.
Ha Putyin oroszokat gyilkolókat akar vadászni egy ilyen katonai akció után, az hosszú történet lesz neki is.
Bár biztos vannak nála nevek, akik felelősek az elmúlt pár év oroszok ellen elkövetett kegyetlenkedéseiért, ha csak őket akarja elkapni, akkor azok java részét a szpecnaz el is fogja kapni.
A Moszad is évtizedekig vadászott a náci háborús bűnösökre a 2. vh után, igaz az egész világon.
A szpecnaz csak Ukrajnában vadászna a megnyert háború után, vélhetően gyorsabban elkapnák azokat akiket akarnak.

pista18721 2022.03.01. 10:27:22

@midnightcoder2:

k.blog.hu/2022/01/03/nem_kertek_csak_eltettek_az_allami_vagyon_volt_2021_legnagyobb_vesztese?full_commentlist=1#c41127192

1) azt, hogy te mit hiszel, az a lőtéri kutyát nem érdekli. Rólad már számtalanszor bebizonyosodott, hogy egy húgyagyú, pszichopata, agyhalott, hazudós, elmebeteg mongolFidióta vagy.

2) Ami viszont nem hit kérdése, az az, hogy ha Orbánák maradnak, akkor tovább lopnak, és nem kevesebbet, hanem többet.

Ennyikeh, te kis genetikai selejt!

antiindex 2022.03.01. 10:30:44

@midnightcoder2: "a civilizált embert az különbözteti meg a tahótól, hogy ha téved akkor az elõbbi beismeri, az utóbbi pedig köpköd. "

Pontosan. És te a tahó köpködő vagy. Évek óta soha nem látod be a tévedéseidet, kurva sok adattal, linkkel, tényekkel támasztottam alá, hogy mennyire nem tudsz semmit a világról, de nemcsak tahó és köpködő vagy, hanem Dunning-Kruger effektusban szenvedő idióta is, aki azt hiszi magáról, hogy okos, annak ellnére, hogy állandóan mosom fel veled a padlót. Se lelkiismereted, se szégyenérzeted nincs, mindig visszajössz az újabb szopásért.

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.03.01. 10:32:38

Ma is tombolunk, minden néven.
te selejt

antiindex 2022.03.01. 10:36:09

@CSOKKI MÁLNA: " De a vesédet még tényleg nem verik le.. "

Ezzel szemben Putyin és Orbán bevitethet azért, mert máshogy gondolkodol. Igen, Orbán rendőrsége már vitt be 2 embert csak azért, mert facebookon postoltak egyet.

Kösz, hogy elismered, hogy nagyon világos vonal van a nyugati demokrácia, és Orbán vagy Putyin diktatúrája között.

antiindex 2022.03.01. 10:37:41

@CSOKKI MÁLNA: touche.blog.hu/2022/02/28/vilaghaborus_parhuzamok?full_commentlist=1#c41248198

" De a vesédet még tényleg nem verik le.. "

Ezzel szemben Putyin és Orbán bevitethet azért, mert máshogy gondolkodol. Igen, Orbán rendőrsége már vitt be 2 embert csak azért, mert facebookon postoltak egyet. A másik különbség, amit fel se fogsz, hogy más az, ha egy magáncég büntet meg az oldalán, és más az, amikor az állami rendőrség jön érted.

Kösz, hogy elismered, hogy nagyon világos vonal van a nyugati demokrácia, és Orbán vagy Putyin diktatúrája között.

midnightcoder2 2022.03.01. 10:41:48

@pista18721: "azonnal, mihelyts a Horthy rendszertől a középkorig visszamenőleg elkobozzák mindenki vagyonát, aki részt vett az elnyomásban"

Mérhetetlenül ostoba vagy Matyika. Nem Ádámig és Éváig kell visszamenni, bõven elég a gengszterváltásig: a szocializmus elég szépen lenullázott elõtte mindent. De onnantól mindenkit el kellene számoltatni visszamenõlegesen. Mert tudod, ha mindig csak arról szól a történet, hogy a wannabe tolvajok el akarják számoltatni az épp hatalmon lévõ tolvajokat, akkor a lopás soha nem ér véget. Ráadásul még soha senki nem számoltatta el valójában az elõdöket. Ergo aki holnap lopni indul, az is tudja hogy biztonságban teheti. És pont ezért nem akar senki valódi elszámoltatást.

nemecsekerno_007 2022.03.01. 10:43:09

A Szudéta jenkik csúnyán megszivatták magukat.

:)))))))))))

Boldeone2 2022.03.01. 10:47:41

@midnightcoder2: hogy megdöntik Szaddam Husszein hatalmát a nem létezõ vegyifegyverekre hivatkozva."

-Nem jól emlèkszel ! Vegyi fegyverei voltak Szaddam Husszein- nek, azokat be is vetette kurd lakosság ellen , az atomfegyvereket csak megpróbálta fejleszteni

Ettől függetlenül nagyjából semmi hasonlóság sincs a kèt háború között

Szaddam egy diktátor volt, aki a világot fenyegette , ezèrt fegyverkezett. A siitákat , a kurdokat szisztematiusan irtotta, lerohanta Kuwaitot . Nem vèletlen alakult egy több mint 40 országot számláló koalíció alakult megdöntèsère
Ukrajna csak a saját nemzethatárait vèdenè, a szuverenitását, Ukrajnában demokratikus megválasztott elnök van , egy outsider színèsz , nem úgy mint a diktátor Putyin aki a maga hatalmat 2036- ig bebetonozta , az ellenzèket ellehetleníti, megöleti börtönbe záratja

Ez a pszichopata , paranoiás őrült el akar foglalni egy közel 40 milliós országot, meg akarja dönteni az ukránok által választott szabad kormányt , ès ki akarja vègeztetni a regnáló elnököt . Rèmisztő agyrèm , a 21. században!

Most èsznèl kell lenni minden európainak , minden demokratának ! Törtènelmi a helyzet : az orosz birodalom újra támadja a nyugati világot , felrúgva a nemzetközi jog , az emberiessèg alapnormáit hogy vèrrel írják át a törtènelmet

Nekünk - európaiaknak - nincs más lehetősègünk, mint FEGYVERREL ès minden más lehetsèges eszközzel megállítani a ruszki despotát, amíg nem kèső!
Ha nem teszünk így , akkor először erkölcsileg , majd fizikailag is elbukunk :
holnap " már a magyar határnál lehetnek az orosz tankok, holnapután már mi is ultimátumot kaphatunk , hogy orosz vazallus - rabszolga ország legyünk!
Egy diktátor nem fog megváltozni : a győzelem okozta pszichoszexuális -nárcisztikus egoizmus csak mèg magasabb szinre fog elèrni. A Putyin győzelmèèrt harcoló , idegen földet foglaló zombihadsereg is bosszúra szomjas lehet

Emlèzzünk csak vissza mi törtènt amikor Magyarországot elfoglalta a muszka hadsereg : több százezer magyar nőt megerőszakoltak, fosztogattak, vagy elvittek embereket munkatáborba

Most a civilizációt kell megvèdeni , a demokráciát , a szabad európai rendet , egy őrjöngő pszichopatától!

midnightcoder2 2022.03.01. 10:49:36

@antiindex: "Évek óta soha nem látod be a tévedéseidet, kurva sok adattal, linkkel, tényekkel támasztottam alá"

Matyika, volt már olyan hogy valóban igazad volt, és be is ismertem. Te pedig már vagy 150 alkalommal bemásoltad a blog.hu, hogy lám milyen hülye vagyok, hisz én is elismertem hogy igazad volt. Ugyanakkor a hsz-ek elején épp az elõbb derült ki hogy dupla hülyeséget beszéltél, és erre te inkább okádtál egyet. És amióta szennyezed a blogokat számtalanszor lett veled feltörölve a padló, de egyszer sem mondtad hogy tényleg, igazad volt. Olyat hogy elnézést kérj a mocskolódásod miatt már nem is várna az ember. Szánalmas vagy, ráadásul folyamatosan hirdeted is magadról. És aki ezeket a blogokat olvassa, az mind tudja hogy a Brendel Matyi micsoda és mekkora. Ami még viccesebb, hogy ezt az egészet egy rakás különféle nickrõl írod. Minek? Úgyis tudja mindenki hogy te vagy az. És innen még nem rúgtak ki egyikkel sem.

midnightcoder2 2022.03.01. 10:51:50

@Boldeone2: "Vegyi fegyverei voltak Szaddam Husszein- nek, azokat be is vetette kurd lakosság ellen , az atomfegyvereket csak megpróbálta fejleszteni "

Nem jól emlékszel. Nem voltak vegyi fegyverei akkor amikor az amcsik felszólították hogy szerelje le õket. Egy fél éven keresztül ment a huzavona hogy de szereld le, de nincs is, de akkor is szereld le! Aztán megdöntötték és az amcsik egy chemotoxos dobozt sem találtak.

pista18721 2022.03.01. 11:00:52

@nemecsekerno_007:

demieeert.blog.hu/2021/06/28/de_miert_udvaros_dorottya_az_ev_zold_szemelyisege?full_commentlist=1#c40754348

a Mészáros Lölő nyugodtan építhet, akár még magának is. a kőbányában, budit, két kézzel, csákánnyal és lapáttal. kb. annyit érdemel, és annyit ér, te kis mongolFidióta selejt!

Ménár Atya 2022.03.01. 11:03:08

@Boldeone2:

"Emlèzzünk csak vissza mi törtènt amikor Magyarországot elfoglalta a muszka hadsereg : több százezer magyar nőt megerőszakoltak, fosztogattak, vagy elvittek embereket munkatáborba

Most a civilizációt kell megvèdeni , a demokráciát , a szabad európai rendet , egy őrjöngő pszichopatától!"
Ez így igaz.
Csak van egy nagyon fontos tényező, ami nem volt a 2. vh-ban.
Oroszország nukleáris hatalom.
Európa olyan 4 millió km2, oroszország 17 millió.
Egy atomcsapás esetén jó eséllyel európa húzná a rövidebbet.
A mostani fegyverszállítások megkésettek, és provokáció az oroszok szemszögéből
Már rég kellett volna fegyvereket szállítani, nem most.
Ukrajna egy független státusszal sokkal jobban járt volna, és európa is.
Most meg megy a faszcibálás, meg méregetés, kérdés mi az a méret,amikor az orosz letöri,mert már zavarja.
A gazdasági szankciókat, ill a mindenhonnan kitiltást miért nem lépték meg az elmúlt években?
A kis országok szívtak folyamatosan a nagy embargótól, míg a nyugatiak vígan üzleteltek, autógyárat tartottak fenn.......
Szóval nagyon necces az egész.

Boldeone2 2022.03.01. 11:08:11

@midnightcoder2: Volt vegyifegyverük, már az irak - iráni háborúban is használták a kurdok ellen. Olvass utána !

dare 2022.03.01. 11:14:09

@Boldeone2: Akkor használták.
Szaddám tiltotta az első iraki háború után a vegyi fegyverek gyártását, mégis azzal az indokkal rohanták le akkor őt, hogy vegyi fegyvereket gyárt.
Sajnos ez igaz, Amerika nyakig sáros volt abban az invázióban.

Boldeone2 2022.03.01. 11:22:22

@Ménár Atya: Azzal egyetèrtek hogy Európának már korábban integrálni kellett volna Ukrajnát , de egy geopolitikailag instabil règiót nem mertek mèg integrálni jobban
Csakhogy, ezt megúszni nem lehet: vagy egy óriási örök válságzóna lesz Ukrajna vagy beleteszi Európa a pènzt
Az orosznak nincs pènze , ha megszerzik Ukrajnát mèg a mostaninál is nagyobb katasztrófa jön

Oroszországnak atomfegyvere van , de a NATO egy 30x nagyobb gazdasági potenciál, 25x nagyobb millitary budget, jóval nèpesebb- minden szempontból erősebb
Egy konvencionális háborúban le tudják győzni az oroszt . Már szinte a 75% aktív állományuk Ukrajnában van ,de Ukrajna - egymaga kitart . Indiában most azon háborognak - látván a sok lerobbant orosz harcijárművet , fèlrehordó rakètákat - hogy ilyen rossz fegyvereket vásároltak
Ez a mai Oroszország már nem a Szovjetunió katonai erejèt tekintve
Egy atomháborúban mindenki elpusztul , de az is elvesztenèk , a nyugati haditechnológia annyival fejlettebb

Ha most a nyugat elengedi Ukrajnát , akkor már hamarosan a lengyel határnál lesznek az oroszok , ott meg ,- ahogy a lengyeleket ismerem - garantált lesz az összecsapás
100% biztos vagyok benne, hogy meg kell állítani Putyint . Ha az ukránok kitartanak , akkor fog Putyin is kènyszerűen tárgyalni , hiszen azt mondják most is, hogy nem akarják megszállni Ukrajnát ...Akkor viselkedjenek is úgy!

Boldeone2 2022.03.01. 11:25:27

@dare: 40 körüli ország mègis csatlakozott a koalícióhoz , mèg bèkès ázsiai országok is
Viszont , a magyar sors szempontjából most Ukrajna kèrdèse 1000x lènyegesebb...
Meg úgy enbloc a nyugati civilizáció szempontjából is...

pista18721 2022.03.01. 11:27:38

@Ménár Atya:

hagrid.blog.hu/2021/10/09/fontos-e_az_ellenzeki_miniszterelnok_szemelye?full_commentlist=1#c40963294

"ha csak azt lehetne tenni,amit épp a reggeli fogmosás közben kitalál 6.00-kor, és az 8.00-kor már meg is jelenne a Magyar Közlönyben.....na akkor lenne az,és gáz."

pedig pontosan ez van. és gáz van. csak benne van a fejed nyakig Orbán seggében, szóval már megszoktad a gázt.

-14 % magyar bajnok GDP zuhanás ebben az évezredben
magyar bajnok államadósság
magyar bajnok euró ár
magyar bajnok benzinár
egekben az infláció
megölt 30 ezer embert a genetikai selet, pszichopata Orbángecid (2021 őszig), ez még most is elég jó helyezés a világbajnoki ranglistán.

antiindex 2022.03.01. 11:35:11

@midnightcoder2: @midnightcoder2: "Nem Ádámig és Éváig kell visszamenni, bõven elég a gengszterváltásig: a szocializmus elég szépen lenullázott elõtte mindent. De onnantól mindenkit el kellene számoltatni visszamenõlegesen. "

Érvként akarod bedobni, hogy legyen elszámoltatás, de csak addig, odáig totális, azon túl már ne, mert miért? Mert te így akarod. Te vagy olyan nárcisztikus fasz, hogy elvárod, hogy egy ilyen kérdésben minden pontosan úgy legyen, ahogy te szeretnéd, azért, mert te úgy szeretnéd. Pont olyan idióta, nárcisztikus fasz vagy, mint Putyin meg Orbán, csak te a pincében ülsz, nincs hatalmad, és ahogy már tisztáztuk, még a géped billentyűzet-kiosztásának rendes beállítására is képtelen vagy, azaz hülyébb vagy egy titkárnőnél. De annál röhejesebb, hogy milyen kis nárcisztikus, szánalmas trotty vagy.

Egyébként az egyház kurva sok vagyont megkapott, visszakapott, aztán voltak kárpótlási jegyek, meg még mindig van egyházi egy százalék kiegészítés, úgyhogy sajnos a kommunizmus a jó édes kurva anyádat se nullázta le. És kurvára el kéne számoltatni az egyházakat! És persze a gázszerelő meg Orbán megy a börtönbe. Amíg ez nem történik meg, addig te az elszámoltatás végett kussolsz! Te a nagy elszámoltatni-való közül pont a kisebb dolgokat akarod előkapni, amikor a 90-es években valakik megkérdőjelezhető módon kaptak száz-milliókat. De a gázszerelő és az egyház százmilliárdjait, azt nem akarod elszámoltatni. Már megint kurvára degenerált, fede, hajlamú fasz vagy, aki nem látja át a világot, és a nagyságrendeket.

Mert egy beteg, debil idióta fasz vagy, már megint.

Minden nap tucatszor váglag pofán a lengőajtóval, köpködöd a műfogsorokat, de nem ismered be, hogy már megint te szoptál. Sőt, letagadod. Egy pszichopata genetikai selejt féreg vagy. Hol a faszomban vagy te a kultúrához képest?! Bazdmeg, te egy állatnak is szánalmas vagy, nemhogy embernek! Semmi szégyenérzeted nincs, semmi lelkiismereted, a jó édes kurva anyádat is letagadod.

Ménár Atya 2022.03.01. 11:36:06

@pista18721:
Az a baj veled, hogy te csak egy DK felszopó migri köcsög vagy, aki fals adatokkal dobálózik aztán meg jön a szopás amikor leoltják.
Nem vagy te orosz ügynök te gyurcsány köcsög? :D
Szerintem fogj fegyvert azt menj kijevbe, de valószínűleg az ukránok fognak agyonverni ott mert nem bírják a kretén náci fajtádat :D

antiindex 2022.03.01. 11:40:09

@midnightcoder2:

te írtad, te idióta fasz.

"centire ugyanazt csinálja amit az USA"

1) Irak megtámadta Kuvaitot az öbölháború előtt. Ukrajna nem támadott meg senkit, se öt éve, se tíz éve. centirre ugyanaz?! nem, te idióta faszbarom, centira a jó édes kurva anyád ugyanaz!

2) iraknak voltak vegyifegyverei, és bevetette őket. Ukrajna nem. centire ugyanaz?! NEM A JÓ ÉDES KURVA ANYÁD SE CENTIRE UGYANAZ

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

ORRBA SZÁJBA HAZUDSZ, ÉS LETAGADOD A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDAT IS. NEM CIVILIZÁLT EMBER VAGY TE, HANEM EGY PSZICHOPATA FÉREG. ELMÉSZ A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDBA? ÉS SEGGBEBASZOD, TE KIS SENKI? AZTÁN APÁD BASZ SEGGBE TÉGED.

antiindex 2022.03.01. 11:44:29

@midnightcoder2: touche.blog.hu/2022/02/28/vilaghaborus_parhuzamok?full_commentlist=1#c41248194

te írtad, te idióta fasz.

"centire ugyanazt csinálja amit az USA"

1) Irak megtámadta Kuvaitot az öbölháború előtt. Ukrajna nem támadott meg senkit, se öt éve, se tíz éve. centirre ugyanaz?! nem, te idióta faszbarom, centira a jó édes kurva anyád ugyanaz!

en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Kuwait

ÉS EZ BAZDMEG EGY TÉNY, EGY ADAT, EGY HIVATKOZÁSSAL. ezzel szemben van az, hogy te hasból hazudsz. te ezt nevezed "civilizált" emberi viselkedésnek, hogy tényekkel szemben hasból hazudsz.

2) iraknak voltak vegyifegyverei, és bevetette őket. Ukrajna nem. centire ugyanaz?! NEM A JÓ ÉDES KURVA ANYÁD SE CENTIRE UGYANAZ

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

ÉS EZ BAZDMEG EGY TÉNY, EGY ADAT, EGY HIVATKOZÁSSAL. ezzel szemben van az, hogy te hasból hazudsz. te ezt nevezed "civilizált" emberi viselkedésnek, hogy tényekkel szemben hasból hazudsz.

ORRBA SZÁJBA HAZUDSZ, ÉS LETAGADOD A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDAT IS. NEM CIVILIZÁLT EMBER VAGY TE, HANEM EGY PSZICHOPATA FÉREG. ELMÉSZ A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDBA? ÉS SEGGBEBASZOD, TE KIS SENKI? AZTÁN APÁD BASZ SEGGBE TÉGED.

Minden nap felmosom veled a padlót, és te minden nap visszajössz újra szopni. Mert egy mazochista selejt vagy.

Ménár Atya 2022.03.01. 11:44:34

@Boldeone2:
Ezzel csak annyi a probléma, hogy ha beteszi bárki a lábát oroszországba, nem lesz hagyományos háború.
Érdekes lesz az a győzelem,ahol a győztesnem több rakétája marad a végén. és semmi más.

"Azzal egyetèrtek hogy Európának már korábban integrálni kellett volna Ukrajnát , de egy geopolitikailag instabil règiót nem mertek mèg integrálni jobban
Csakhogy, ezt megúszni nem lehet: vagy egy óriási örök válságzóna lesz Ukrajna vagy beleteszi Európa a pènzt"

Már oroszországot is integrálni kellett volna.
Csak ez az usának nem érdeke.
létrejönne egy óriási versenytárs, ez nekik nem jó.
Remélem igy-vagy úgy, de megfékezik ezt a szart a határainkon, mert ha belesodródunk, ismét rajtunk verik el a port.
Jobb a nyugatnak, ha itt zajlik a háború,mint pl párizsban.
A végén meg majd kapunk egy vállveregetést esetleg, már ha lesz még ember itt.
Az usát legalább annyira hibásnak tartom,mint az oroszokat.
Az EU meg aszisztál a műsorhoz.
Az oroszokat még nem húznám azért le, nem vagyok biztos a techikai fölényben a nyugat részéről.

dare 2022.03.01. 11:45:59

@Boldeone2: Mert mindenki elhitte a vegyi fegyvereket.

Ukrajna helyzete pedig csak egyetlen dologgal tudna most javulni.
Ha a NATO hadba lépne az oldalukon.
Ez viszont akkor totális háború.
Így viszont szép lassan ki fognak vérezni, ha tényleg egy, vagy akár két hónapig is támadhatnak az oroszok.
Lukasenka ma bejelentette, hogy ők nem fognak harcolni, kacsa ez a hír.
Nincs miért, ha így küzdhetnek tovább az oroszok ahogy eddig, akkor tényleg nincs is sok értelme harcolniuk.
Nem az a kérdés, hogy győzhetnek-e így az oroszok hanem az, hogy mennyi idő lesz ez nekik.

dare 2022.03.01. 11:48:05

@dare: Vagy ha kikényszeríti valahogy a békét, de ahhoz az kell, amit már korábban is írtam, mert ezek a szankciók kevesek hozzá.

pista18721 2022.03.01. 11:49:55

@midnightcoder2:

meltanyossag.blog.hu/2021/12/06/a_kormany_szavatossagi_ideje?full_commentlist=1#c41073956

"dehumanizálták a tüntetõket,"

1) "tüntető", te húgyagyú fax! Még magyarul se tudtál megtanulni, olyan idióma hazaáruló vagy. Letöközöd itt a tüntetőket, aztán sírsz a dehumanizálásról. Te töközöd őket, te szerencsétlen fax!

2) 2006-ban a Fidesz csőcseléke felgyújtotta az MTV székházat, autókat, üzleteket, kukákat. Fegyverek voltak a sátraikban. Egy tankkal mentek neki a rendőröknek. Nektek ezek a békés, ártatlan tüntetők, de az új, hogy nektek ők a szellemóriások is. A Rezsiszilárd szintű, zsírdisznók.

m.cdn.blog.hu/pi/piroslapok/image/tv_ostrom.jpg

Te a kopasz, agyatlan, náci futball-huligánokért sírsz, hogy "dehumanizálják" őket. Neked ők a szellemi elit, ők a krém. Mondjuk hozzád képest tényleg ezek az agyatlanok a szellemi elit, mert mint látjuk, még magyarul sem tudsz, akkora hazaáruló, kretén selejt vagy.

Ennyit tudnak a mongolFidióta, pszichopata elmebetegek.

pista18721 2022.03.01. 11:54:37

@Ménár Atya:

szeka.blog.hu/2021/05/03/lazar_janos_jelezte_hogy_a_fideszen_belul_is_megkezdodott_az_elovalasztasi_kampany?full_commentlist=1#c40216432

A Sinopharm hatásossága elég szar. 60% alatt van.

ertelemblog.wordpress.com/2021/05/04/a-444-altal-osszegyujtott-oltas-utani-antitest-teszt-eredmenyek-kiertekelese/

A WHO is kétségét fejezte ki, hogy az idősek körében elég hatásos-e:

444.hu/2021/05/04/who-nincs-eleg-bizonyitek-hogy-60-ev-folott-is-hatasos-a-kinai-vakcina

az pedig, hogy a Magyarországra eladott kínai vakcinában mi van, az van-e benne, amit más országokba adtak el, az a magyar hatóságok feladata, nem a WHO feladata. de a magyar hatóságok ezt az engedélykor nem tesztelték.

"A kínai engedélyt semmilyen vizsgálat nem előzte meg"

24.hu/belfold/2021/03/05/hadhazy-megszerezte-a-kinai-vakcina-engedelyet/

Azóta több tucat tanulmány mutatta ki azt, hogy a kínai vakcina az Orbanisztánban használtak közül a legszarabb vakcina, és Orbán döntése egy ostoba népirtás volt.

ertelemblog.wordpress.com/2022/01/01/miert-volt-orbantol-bunrossz-dontes-a-sinopharmmal-beoltani-sok-embert-magyarorszagon/

Boldeone2 2022.03.01. 11:56:22

@Ménár Atya: Nem arról van szó, hogy bárki is betegye a lábat Oroszországba, hanem arról , hogy Ukrajnát kell megvèdeni minden eszközzel , különben soha nem látott válság eszkalálódik
Putyin egyedül az erőből èrt , a nyugat sokkal erősebb ha valóban összefog

Oroszorszag integrálása akkor lehetsèges, ha megbukik a putyini diktatúra. A fiatal generációk már szabad országot szeretnènek , plurális demokráciát
A 45-50 felettiek támogatják az elnyomó rezsimet leginkább.. Az idő a változásnak dolgozik ...

dare 2022.03.01. 11:56:30

@Ménár Atya: "Nagyon jó".
Most olvasom, hogy nem kért tőle Putyin ilyesmit, erre tessék.
Gyorsan le akarják ezt akkor zárni, érzékelik szerintem, hogy ezt nem húzhatják hónapokig, hiába lehetett akár ilyen tervük is.

Boldeone2 2022.03.01. 12:03:28

@dare: Az oroszok nem győzhetnek. Egy ekkora , mèlyen oroszellenes országot nem tudnak sem megtörni vègleg, sem leuralni
Akkor , egy örök háborús góc alakul ki a szomszèdban , plusz a tragikus velejárói: embermilliók menekülèse, totális gazdasági összeomlás , polgárháború a szomszèdban
Vègül , mindenkit magával ránt az ukrán háború!
A nyugatnak bele kell avatkozni most , amíg nem kèső ( már most is kèső , de lehet mèg sokkal kèsőbb...)
Ukrajna nem fogja megadni magát , szerintem kitartanak a vègsőkig

Ménár Atya 2022.03.01. 12:04:24

@Boldeone2:
Azért jó lenne betenni, gazdaságilag mindenképp, szerintem ez a legnagyobb ok.
Csak az oroszok nem egyszer nép.
Keleteurópa eladta magát üveggyöngyért, oroszok nem.
Eddig mindenkinek beletört a bicskája akik bementek, tehát ez kockázatos, csakhogy gazdaságilag nem merték eddig elszigetelni.
Majd kíváncsi leszek a következményekre, most még nagy az öröm,meg az egyetértés, csakhogy a költségek egekbe fognak szállni.
Energia,nyersanyag, és szállítás.
Szerintem elbaltázták már rég.

pista18721 2022.03.01. 12:05:03

@Ménár Atya:

jarvanymonitor.blog.hu/2021/04/14/magyarorszag_mar_csak_a_sajat_vilagrekordjait_donti_meg_koronavirus_halalozasban/full_commentlist/1#c40142986

Orbanisztán hetek óta világbajnok a halálozások számában lakosság arányosan. Összesítésben pedig szintön világbajnok. Orbán a legnagyobb népirtó diktátor, és Horthy óta a legnagyobb katasztrófa Magyarország történelmében. Orbán egy pszichopata, geci, népirtó fasz. Selejt. Te, meg a többi Fideszes pedig szintén a a magyar nép selejtje vagytok. A zsákfalusi, képzetlen, sötét, idióta, elmebeteg pszichopaták. Te meg külön a pedofil, selejtes papok fajtájából kerülsz ki.

Kussolsz, nem égeted magad, eltakarodsz innen, te kis genetikai selejt!

Ménár Atya 2022.03.01. 12:05:09

@dare:
Oroszban nem lehet bízni.

antiindex 2022.03.01. 12:05:20

@midnightcoder2: egyébként a magyar katonák még mindig ott vannak Irakban. a te véleményed szerint az idióta Orbánod 12 évig támogatott egy olyan háborút, ami szerinted centire ugyanaz, mint Putyin mostani inváziója. és Orbán Putyin invázióját elítéli. az Irak elleni háborút pedig utólag támogatja

véleményed szerint tehát Orbán egy utolsó, gerinctelen fasz. ne szavazz rá!

Ménár Atya 2022.03.01. 12:09:30

@pista18721:
www.worldometers.info/coronavirus/country/peru/
:D:D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=642
Na akkor megint pofán szart azélet.
egyes leülhetsz kisfiam, buta vagy és .
:D

Boldeone2 2022.03.01. 12:12:55

@Ménár Atya: Keleteurópa eladta magát üveggyöngyért, oroszok nem."

- Ne viccelj már! Ma már elkèpesztő szinten lehagyták Oroszországot a volt a KGST- országok
Ma már Romániában jobb az èletszínvonal, mint muszkáknál
Meg kell nèzni a 3 balti ország fejlődèsèt az EU- ban: gazdaságilag egy főre jutó GDP- ben agyonvertèk az orosz !

Nagyon jól járt minden ország az EU- tagsággal
Meg kell nèzni, mi van a megmaradt orosz èrdekszfèrában : nyomorúság

dare 2022.03.01. 12:13:25

@Boldeone2: Jelen pillanatban az oroszok nem győzhetnek opcióra csak az a két lehetőség van amit írtam.
Okosabb döntésnek tartanám a béke kikényszerítését, mint az összecsapást.
Később aztán ki tudja mi történik, most viszont ha harcolunk, akkor az tényleg totális háború.

Boldeone2 2022.03.01. 12:17:26

Ukrajna sorsa azért is annyira fontos Oroszországnak,mert ha sikerülne nekik egy EU- tagsággal felemelkedni a jelenlegi nagy szegènysègből , ehhez biztonság kell , persze , ès hosszú èvek
Akkor az összes tèvúton járó , de orosz vazallus orszag állampolgarai belátnák, hogy nincs más jó fejlődèsi út, mint a liberális demokrácia
Inkább az elmebeteg pszichopata Putyin lerombolja Ukrajnát

Boldeone2 2022.03.01. 12:19:28

@dare: Nyilván a bèke lenne a legfontosabb , de ehhez meg kell erősíteni Ukrajnát , hogy Putyin ne lássa èrtelmèt a további harcnak , vagy belássa ő is sokat veszíthet

Boldeone2 2022.03.01. 12:22:23

www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DgD3151UvlC8&ved=2ahUKEwjB-87F5aT2AhVFiIsKHZqxCNQQo7QBegQIBhAB&usg=AOvVaw2TldEavlGR7EONy3WrNOyu

A balti államok gazdaságilag " agyonvertèk " - egy főre eső GDP- ben Oroszországot a rendszerváltas után .
Ez is mutatja az összes vazallus országnak , hogy mekkora nagy remènytelen csődhalmaz Oroszország

pista18721 2022.03.01. 12:24:24

@midnightcoder2:

@midnightcoder2: elegemvan.blog.hu/2021/10/03/elegem_van_dobrev_klara_gyozelmebol/full_commentlist/1#c40954042

azonnal, mihelyts a Horthy rendszertől a középkorig visszamenőleg elkobozzák mindenki vagyonát, aki részt vett az elnyomásban, arisztokraták utódaitól és az egyházaktól, te kis mongolFidióta selejt! ja, és Orbán leszármazottait akkor hetedíziglen árvaházba kell küldeni!

Boldeone2 2022.03.01. 12:27:48

hvg.hu/vilag/20220301_Lukasenka_Feheroroszorszag_nem_csatlakozik_Ukrajna_megszallasahoz

Lukasenkó talán érzi , hogy itt inkább bèkèltetőnek kifizetődőbb lenni , mint csatlakozni a hódítókhoz
A nèpeknek az elkövetkezendő èvszazadokban is együtt kell majd èlni
Ukrajnában olyan oroszgyűlölet lesz, mint soha
Talán már nem is lehet ezt helyrehozni , tízezrek halhatnak meg az orosz despota miatt...

antiindex 2022.03.01. 12:33:17

@midnightcoder2: touche.blog.hu/2022/02/28/vilaghaborus_parhuzamok?full_commentlist=1#c41248194

te írtad, te idióta fasz.

"centire ugyanazt csinálja amit az USA"

touche.blog.hu/2022/02/28/vilaghaborus_parhuzamok/full_commentlist/1#c41248078

1) Irak megtámadta Kuvaitot az öbölháború előtt. Ukrajna nem támadott meg senkit, se öt éve, se tíz éve. centire ugyanaz?! nem, te idióta faszbarom, centire az apád fasza ugyanaz, mint a te szád.

en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Kuwait

ÉS EZ BAZDMEG EGY TÉNY, EGY ADAT, EGY HIVATKOZÁSSAL. ezzel szemben van az, hogy te hasból hazudsz. te ezt nevezed "civilizált" emberi viselkedésnek, hogy tényekkel szemben hasból hazudsz.

2) iraknak voltak vegyifegyverei, és bevetette őket. Ukrajna nem. centire ugyanaz?! NEM, CENTIRE AZ APÁD FASZA UGYANAZ, MINT A TE SZÁD.

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

ÉS EZ BAZDMEG EGY TÉNY, EGY ADAT, EGY HIVATKOZÁSSAL. ezzel szemben van az, hogy te hasból hazudsz. te ezt nevezed "civilizált" emberi viselkedésnek, hogy tényekkel szemben hasból hazudsz.

ORRBA SZÁJBA HAZUDSZ, ÉS LETAGADOD A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDAT IS. NEM CIVILIZÁLT EMBER VAGY TE, HANEM EGY PSZICHOPATA FÉREG. ELMÉSZ A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDBA? ÉS SEGGBEBASZOD, TE KIS SENKI? AZTÁN APÁD BASZ SEGGBE TÉGED.

Minden nap felmosom veled a padlót, és te minden nap visszajössz újra szopni. Mert egy mazochista selejt vagy.

Ménár Atya 2022.03.01. 13:03:00

@Boldeone2:
Érdekes gondolat, azért a nyomorúságtól elég messze vannak még.
Nem azt mondtam, hogy rosszul jártunk, csak hog eladtuk magunkat.
Lehetett volna ez sokkal jobb is.
A pici országok gdp-je azért elég ingatag.
2019 adat alapján az orosz gazdaság gdp-je a 11. volt a 194-es listán.
Azért az nem rossz.

dare 2022.03.01. 13:06:07

Azt a betyárját neki, akkora pálfordulás van a kormányzati kommunikációban, hogy ihaj.
"Magyarország is aláírta az ukránok csatlakozási kérelmét"
Úgy látszik egy háború kellett ehhez, de akkor eddig miért nem írták alá?
Ezt a pávatáncot tanítani kellene.
Vajon hány nap alatt jutunk el a támogatjuk ukránokat fegyverekkel is (+ katonákkal) kommunikációig?
Ezek az elvek aztán szilárd alapokon állnak.

pista18721 2022.03.01. 13:20:53

@Ménár Atya:

jarvanymonitor.blog.hu/2021/04/14/magyarorszag_mar_csak_a_sajat_vilagrekordjait_donti_meg_koronavirus_halalozasban/full_commentlist/1#c40142986

Orbanisztán hetek óta világbajnok a halálozások számában lakosság arányosan. Összesítésben pedig szintön világbajnok. Orbán a legnagyobb népirtó diktátor, és Horthy óta a legnagyobb katasztrófa Magyarország történelmében. Orbán egy pszichopata, geci, népirtó fasz. Selejt. Te, meg a többi Fideszes pedig szintén a a magyar nép selejtje vagytok. A zsákfalusi, képzetlen, sötét, idióta, elmebeteg pszichopaták. Te meg külön a pedofil, selejtes papok fajtájából kerülsz ki.

Kussolsz, nem égeted magad, eltakarodsz innen, te kis genetikai selejt!

]{udarauszkasz 2022.03.01. 13:25:37

@dare: legkesobb addigra eljutunk oda,mire az oroszok Zahonynal atlepik a hatart.

pista18721 2022.03.01. 13:39:49

@Ménár Atya:

hagrid.blog.hu/2021/10/09/fontos-e_az_ellenzeki_miniszterelnok_szemelye?full_commentlist=1#c40963294

"ha csak azt lehetne tenni,amit épp a reggeli fogmosás közben kitalál 6.00-kor, és az 8.00-kor már meg is jelenne a Magyar Közlönyben.....na akkor lenne az,és gáz."

pedig pontosan ez van. és gáz van. csak benne van a fejed nyakig Orbán seggében, szóval már megszoktad a gázt.

-14 % magyar bajnok GDP zuhanás ebben az évezredben
magyar bajnok államadósság
magyar bajnok euró ár
magyar bajnok benzinár
egekben az infláció
megölt 30 ezer embert a genetikai selet, pszichopata Orbángecid (2021 őszig), ez még most is elég jó helyezés a világbajnoki ranglistán.

Almandin 2022.03.01. 13:46:15

@Boldeone2: Teljesen egyetértek azzal, hogy putyin veszélyes őrült. Én ezt már 2000-ben láttam, amikor hatalomra került, hogy ez az ember nagyon veszélyes az egész világra.
Abban azonban nem tudok veled egyetérteni, hogy fegyveresen állítsuk meg. Már a Nyugatra irányította az éles atomtölteteket. Ha a NATO belép a háborúba, akkor valószínűleg atomháborút robbant ki ez az őrült. Abból pedig simán következhetne az emberiség kihalása. Nekünk számolnunk kell azzal, hogy visszakerülünk orosz érdekszférába. Személy szerint bennünket az elmúlt évek kommentelései miatt valószínűleg becsuknak vagy kivisznek Szibériába. A Nyugat valószínűleg minket is átengedne putyinnak, hogy a világméretű atomháborút elkerüljék. Most is ez a tét. Ezért nem tudnak putyinnal mit kezdeni, mert most a világ egyik nagyhatalmának vezetője dilizett be teljesen. (Mondjuk én sose tartottam normálisnak, régen is éreztem, hogy az egyik legveszélyesebb vezetője a világnak).

Almandin 2022.03.01. 13:51:24

@dare: Nagyot változott a világpolitikai helyzet az elmúlt héten. A németek is változtattak, érthető, hogy a háború előtt nem akartak belemászni, részben a gázfüggőség miatt, részben a saját biztonságuk miatt, de mostanra nem nagyon lett más választásuk. NATO-tagok. Nálunk is idővel a lojalitást bizonyítani kell.
Én nagyon elítéltem azt, hogy Orbán dörgölőzött ehhez a putyinhoz az elmúlt 10 évben. Amikor itt volt, forgott a gyomrom.

Ménár Atya 2022.03.01. 13:55:09

@dare:
Ukrán nyelvtörvény.
Még így is aggályos kissé a belépésük.
A németeknek viszont nem tetszik az ukrán azonnali belépés.
Fegyvereket szerintem max ha a nátó is belekeveri magát tevőlegesen.

Almandin 2022.03.01. 14:07:31

@Ménár Atya: Én most nem venném fel őket az EU-ba, mert azzal még inkább felhergelik ezt az orosz pszichopatát.
Nem szeretnék személyesen találkozni egy atombombával, de sima putyinrakétát se kérek a házamba.

citrix 2022.03.01. 14:08:14

Ahogyan Hitler úgy Putyin is módszeresen építette ki teljhatalmát, rombolta le a demokratikus intézményeket és mélyült el paranoiája. Az igaz hogy Hitler ellen számos merényletet kíséreltek meg, Putyin esetében nem tudok róla. Az egyik őrvezető volt az első világháborúban, meg is sebesült gáztámadásban. A másik kgb ezredes volt a szovjet birodalom drezdai "kultúrházában", onnan küzdötte fel magát és lépett Jelcin után a "trónra". Mindkét ember rögeszméje a birodalom, a fegyverkezés és más országok beolvasztása akár háborúval a saját birodalmába. Mindketten a békéről beszéltek és tagadták hogy háborúzni akarnának. Kiszámíthatatlanok a végtelenségig és ha úgy alakul akkor a mindent vagy semmit lapra játszanak. Mindketten mérhetetlen kárt és szenvedést okoztak a világnak. Ellentmondást nem tűrt el egyikük se, olyan alakokkal vették magukat körül akiktől csakis saját gondolataik megerősítését hallhatták vissza. Hitler és Putyin egy lapon jól megférnek egymással. Egyikükről teret neveztek el Budapesten, másikuk a debreceni egyetem díszdoktora...

Ménár Atya 2022.03.01. 14:08:54

@Almandin:
Szerintem is érzelmi alapu döntés csak.

pista18721 2022.03.01. 14:10:14

@Ménár Atya:

szeka.blog.hu/2021/12/02/a_fidesz_kommunikaciojaban_a_vagyak_tovabbra_is_fontosabbak_a_realitasoknal?full_commentlist=1#c41071004

Az, hogy Orbán az első hullámban ellenzéki nyomásra bezárta az iskolákat, pedig nem akarta, az az ellenzék eredménye, de utána az idióta Orbánod az összes többi hullámot elbaszta. Az első félidő első öt percében még nem állt rosszul, mert ott volt az ellenzék, meg Kelet-Európában akkor még nem jött el olyan erősen a járvány. Erre vered magad, te elmebeteg mongolFidióta?! Utána Orbán úgy szétbaszta magát és az országot a meccs hátralevő részében, ahogy csak egy olyan selejt képes, mint amilyen.

GDP növekedés előző negyedévhez képest, 2020 második negyedév, -14,4%. Ez az évezred negatív rekordja Magyarországon, ez nagyobb zuhanás, mint ami a világgazdasági válságban volt. Ezt Orbán kiegyenlíthette volna, ha nem Mészárosnak lopja a milliárdokat, hanem a kisvállalkozóknak.

tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth

A magyar államadósság 2020 év végén a GDP 80,4%-a volt. Ez pontosan ugyanannyi, mint a világgazdasági válság végén volt. Azóta Orbánék még több gigahitelt vettek fel, mert mindent elbasztak.

tradingeconomics.com/hungary/government-debt-to-gdp

Az általad is linkelt táblázat szerint is a Sinopharm a legszarabb vakcina. 85 felettieknél már csak 43%, azaz nagyobb részt hatástalan, mint hatásos. Ezzel oltatta be nagyrészt az idióta, fasz Orbánod a 85 év felettieket.

index.hu/belfold/2021/11/25/koronavirus-jarvany-vakcina-oltas-hatasossag-pfizer-astrazeneca-moderna-szputnyik/

Az intenzív osztályon az oltottak között a legtöbb a Sinopharmos. Háromszor annyi, mint a Pfizer-BionTechesek száma, pedig a két oltás aránya pont fordított. Azaz a Pfizer-BionTech kb. kilencszer hatékonyabb a Sinopharmnál. Orbán kurvára elbaszta, amikor a szar kínai vakcinát vette meg kurvára sokkal drágábban, és azzal oltatott be ennyi idős embert. Ezért van most világcsúcson a napi halálozások száma. Orbán egy népirtó, pszichopata, hazaáruló fasz!

Ezek a tények, te kis mongolFidióta elmebeteg genetikai selejt!

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-

Egy pszichopata elmebeteg vagy, aki a szarra szavaz, mert ki nem lát a fejéből, olyan genetikai selejt, és fel sem ismeri, hogy mi a szar, és mi a jó. Ti a világ hülyéi vagytok, Fidesz szavazók!

bordon 2022.03.01. 14:15:08

@Boldeone2: Ha Kyiv és Harkiv el is esik, Ukrajna hatalmas és lesz felkelés az orosz elnyomás ellen. Lesz hozzá elég légelhárító Stinger és páncéltörő rakéta, Kalasnyikov minden férfi vállán. Az orosz megszállók a jelenlegi ukrán kormány tagjait legyilkolják, erre már megvannak a halállisták, amik alapján a Spetsnaz le fogja vadászni az ukrán kormanyzati vezetőket, katonatiszteket, értelmiségieket, ellenállókat. Pont mint Katyń-ban a lengyelekkel tették.
De az ukránok többsége nem fogja elfogadni az oroszok bábkormányát. Lesz ellene gerillaháború, lesznek rajtaütések, lesz népfelkelés.

Putyin akkora paranoid őrült, hogy azt hitte demilitarizálhat egy országot háborúval. Most már ömlik a fegyverzet Ukrajnába és ez még csak a kezdet. Minden lesz ott, csak demilitarizálás nem.

Mellesleg Belarusz is belépett ebbe az illegális háborúba. Vajon miért? A belorusz nép ellen népirtást követnek el az ukránok? Vagy mivel indokolják? Ebből látszik, hogy az egész Donbass megvédése, meg a nácítlanítás egy nagy kamu. Mert akkor Belarusznak semmi indoka nem lenne harcolni Ukrajna ellen.
Most Belaruszban alkotmánymódosítást hajtottak végre, hogy aromfegyvereket vihessenek oda a ruszkik. Akkor most Beloruszt jogosan lerohanhatja a NATO, mert fenyegetve érzik magukat? Ez nem olyan, mint hogy Ukrajna akart csatlakozni a NATO-hoz valamikor a jövőben, amire a NATO nem nyitott. Belarusz konkrétan beállt Oroszország háborújába csapatokkal, meg orosz atomfegyvereket kész fogadni. Akkor ugye rendben van, ha Miszket elkezdik lőni ballisztikus rakétákkal meg a lengyelek átdobnak diverzáns egységeket, hogy likvidálják a belorusz putyinista "nácikat"?

Sir Gombóc 2022.03.01. 14:15:36

@Ménár Atya: az ukrán nyelvtörvény bevezetése, úgy olvastam, az EU-s nyelvek tekintetében, így a magyar nyelv esetében is, felfüggesztésre került. Nem most.

bordon 2022.03.01. 14:28:06

@Almandin: Ukrajna nem érett meg az EU csatlakozásra. (NATO-tagságra se) Nem fogják felvenni őket. Korrupció, állami szektor rendbetétele, átláthatóság, jogharmonizáció, szociális ellátások az esetleg EU-ba tartó ukránoknak, munkavállalás, pénzügyi piacok, adófegyelem. Ez hosszú évek átalakítását igényli. Ráadásul az ország fele orosz ellenőrzés alatt áll, háború van. Az EU egy gazdasági és jogharmonizációs unió. Az ukránok se gazdaságilag, se jogharmonizációs téren nem készültek fel, de Magyarországgal is van elég baja az EU-nak, pedig már sok éve tag. Mégis egy szélsőséges, bomlasztó ország, ami csak felszívja az EU támogatásokat és kijátssza a szabályokat. Van az EU-nak elég baja Romániával, Bulgáriával, Magyarországgal.

Ha Ukrajna beléphet, akkor Törökország is fogja verni az asztalt, hogy ők is EU-tagságot akarnak.

Ha Ukrajnát felvennék az EU-ba, akkor a területéhez tartozó, de orosz megszállás alatt álló Krímet, Donyecket és Luhanszkot is felvennék az EU-ba! Ezt nem tehetik meg.
Pont emiatt Moldova se lesz EU-tag, amíg ki nem verik onnan a Dneszter-menti Köztársaságból a ruszkikat. Ez a ruszkik célja. Putyinék ki is mondtak, hogy Ukrajna nem létezik valójában, annak a területnek vissza kell térnie Oroszországba... Nem nácítlanítás vagy a Donbass lakosságának megvédése a cél, hanem Ukrajna bekebelezése. Ezért mennek Kyivbe a ruszki tankok.

pista18721 2022.03.01. 14:40:52

@Ménár Atya:

polipraktika.blog.hu/2021/06/09/elovalasztas_helyett_casting?full_commentlist=1#c40706156

Gyurcsány alatt nem zuhant a magyar gazdaság - 13,4%-ot. Erre is csak Orbán képes. A világbajnok elbaszó.

Ennyit tudsz, te kis pedofil mongolFidióta papocska. ti vagytok a magyar nép legalja, a pszichopata, elmebeteg genetikai hulladék.

pista18721 2022.03.01. 15:04:23

@Ménár Atya:

szeka.blog.hu/2022/01/26/a_demokratikus_intezmenyekbe_vetett_bizalmat_gyengiti_a_valasztasi_csalasok_lebegtetese/full_commentlist/1#c41174912

atya, gatya, buta atya! és hazudik orrba-szájba, letagadja még a jó édes kurva anyját is.

1) az IMF-nél nem emelik a gazdasági növekedés mértékét, ők csak adatot gyűjtenek, publikálnak, és előrejelzéseket tesznek.

2) Az IMF-nél idén kisebb gazdasági növekedést jósolnak, mint a qrmány magának, és kevesebbet, mint korábban

Orbán minden fronton elbaszta, minden fronton csatát veszít, mindenhol szarban van, mert egy olyan idióta, elmebeteg, pszichopata genetikai selejt, akárcsak te. ti vagytok a magyar nép legalja, a hulladék.

Olyan segg hülye sötét vagy, hogy a valóságot tagadod az agymenéseiddel.

index.hu/gazdasag/2022/01/26/makrogazdasag-prognozis-gdp-aht-inflacio-novekedes-valasztas/

dare 2022.03.01. 15:08:56

@Almandin: Ezért is mondtam azt már jóval korábban, ha ez nem 2-3 napos háború lesz, akkor az minden nappal távolabb visz minket a békés rendezésről, és ez az uniótól is másfajta párbeszédet fog előhozni.
Oké, hogy most nekünk is igazodni kell az eseményekhez, ezt írtam is korábban, de ezt most így hirtelen akkor sem láttam (még) jönni.

@Ménár Atya: Értem én, csak hát eddig más dobokat püföltek.

Boldeone2 2022.03.01. 15:12:15

@Ménár Atya: 2019 adat alapján az orosz gazdaság gdp-je a 11. volt a 194-es listán.
Azért az nem rossz."

Az egy főre jutó GDP számít az egyèn szempontjából. Oroszország szegèny ès mèg szegènyebb lesz , ha beütnek a szankciók
Az 500 - 550 dolláros átlagfizetèsből lesz 300...

Boldeone2 2022.03.01. 15:17:23

@Almandin: Èn akkor inkább harcolok ma, mintsem hogy újra orosz vazallus orszag legyünk!
A rokonságomat megerőszakolták az oroszok , kegyetlen körülmènyek között, kiraboltak minket , egy másik rokonom Szibèriába vittèk...
Soha többet nem akarok orosz uralmat Magyarországon !
A nyugati világ most nem hátrálhat meg !

pista18721 2022.03.01. 15:23:49

@citrix:
k.blog.hu/2021/06/29/stipendium_jordania?full_commentlist=1#c40757100

a kurva anyádnak sincs kéthamrada, nemhogy a qrmánynak. 47%-ot kaptak, egy elcsalt választáson

pista18721 2022.03.01. 15:34:24

@Ménár Atya: pestiflaszter.blog.hu/2022/02/24/olyan_kis_cuki_medve_biztos_nem_fog_tamadni?full_commentlist=1#c41239142

a mongolFidióta, Putyin-fasszopó náci degenerált selejt szopás szerint a jó édes kurva anyját is letagadja.

a nemzetközi szerződéseket Putyin sértette meg, már 2014-ben, amikor bevonult a Krímbe.

1) Ukrajna most azért nem a világ harmadik legnagyobb nukleáris hatalma, mert 1994-ben aláírtak egy nemzetközi egyezményt az oroszokkal, amerikaiakkal, és másokkal, amelyben Oroszország garantálja Ukrajna szuverenitását és területi integritását. Ennek fejében Ukrajna leszerelte a nukleáris arzenálját. Ha nem írták volna alá, Putyin most nem merné megtámadni Ukrajnát.

2) Putyin tehát a Krímbe és Luhansk és Donceckbe való bevonuláskor, ezt az egyezmény sértette meg.

Az egyezmény pont Budapesten írták alá. Budapesti Memorandum a neve
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum
Putyin az, aki a nemzetközi egyezményt megsértve, amit Oroszország aláírt, nemzetközi, háború bűnt, emberirtást követ el.

Putyin fasszopói és a mongolFIdióták az emberiség söpredéke, a legalja. akárcsak Putyin maga. embertelen férgek vagytok.

dare 2022.03.01. 15:37:02

@dare: ..rendezéstől, és az uniótól is másfajta párbeszédet fog követelni ez-jav
Egyébként ez olaj a tűzre.
Egyre távolabbinak tűnik a békés rendezés, tényleg nem akarok senkit rémisztgetni, de jó lenne tényleg az, ha minél gyorsabban vége lenne ennek az egésznek.
Béketárgyalás valami gyors kompromisszummal, ez kell most.
Sikeres béketárgyalás a két fél között minél gyorsabban.

pista18721 2022.03.01. 15:44:22

@Ménár Atya:

szeka.blog.hu/2022/01/10/vigyazo_szemeteket_almatira_vessetek?full_commentlist=1#c41139530

2006-ban a Fideszes csőcselék tankkal ment a rendőrök ellen, szerintetek az forradalom volt. A kazah tüntetők békésen, nem tankkal támadtak, szerintetek az puccs. 2006-ban senki nem halt meg, szerintetek az diktatúra volt. Kazahsztánban lelőttek vagy száz embert, szerintetek ez demokrácia.

Te egy elmebeteg vagy, ezért hiszel mindent fordítva. Ezért tagadod le még a kurva anyádat is, ezért hazudsz pofán gátlástalanul akárkit a legnagyobb hazugságokkal. Akárcsak Orbánék. És pont ugyanilyen elmebeteg az összes Fideszes.

Boldeone2 2022.03.01. 15:58:03

@bordon: Èn a mostani helyzetben csak azt az egy kiutat látom , ha Ukrajna vèdői kitartanak . Ezt kell minden eszközzel segíteni , akkor már az idő az ukránoknak dolgozik. A nyugati szankciók kemènyen be fognak ütni : a világpiaccal szemben egy állam sem tud menni, a piac ereje felőrli őket . Hiába interveniálnak , csak a elègetik a dollartartalèkukat
Valójában Putyin èrdeke a megegyezès lenne , mert Ukrajna magával fogja rántani Oroszországot is. Minket is persze , ahogy már a forint árfolyam mutatja.
Talán el tudja foglalni Ukrajnát , de uralni nem tudja. Egy egysèges nemzet áll vele szemben , egysèges az oroszgyűlölet is, ami már identitáskèpző erővè vált . Úgy vèdik Kijevet , ahogy Leonidasz király a Thermopülèi - szorost... Világparadigma - váltást èrzek
Oroszország nem tudja megfordítani az idő kerekèt
Ez egy oktalan háború, ahol csak vesztesek lehetnek . Putyin megőrült . Sem Orbánnal sem Macronnal nem fogott kezet , annyira fèl , hogy elkapja a covidot ( ezt mondják )
Egy őrült dönt most a világ sorsáról , vagy a világ nem enged az őrült zsarolasának , ez most a kèrdès.

Ménár Atya 2022.03.01. 17:35:22

@pista18721:
Fitymatyi, már megint részeg vagy?
Nem ez a téma, a rögeszméid majd máskor megbeszéljük vén köcsög, igyál egy kv-t hátha segít valamit, de kétlem :)

Ménár Atya 2022.03.01. 17:40:47

@Boldeone2: Szép,szép, csak épp az a gond, ha elfoglalja akkor akár terrorral is megtöri őket.
Lesz új szibériai vasút,meg pár millió ukrán halott vasútépítő pl.
Az egységes nemzet azért nem annyira egységes, kb 8-10 millió orosz "kisebbség él ott, akit eddig vegzáltak az ukránok.
A kérdés most annyi, hogy a héten képes lesz e,az orosz bevenni a főbb helyeket.
Szerintem csak most jön a java majd.

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.03.01. 17:42:20

@Ménár Atya: Klerikális vadbarom! Ha nem lennék lekötözve megkeresnélek és szétkúrnám az ánuszrózsádat!
Genetikai hulladék fityeszes selejt!

Almandin 2022.03.01. 20:50:06

@Boldeone2: Én se szeretném. Minden tiszteletem a tiéd.
Sajnos viszont két opció van: vagy beavatkozik a Nyugat és jöhet akár atomtámadás is putyintól, vagy a Nyugat feláldozza Kelet-Európát, akkor megint orosz uralom lesz, de az atomot a világ megússza.
Két szörnyű lehetőségből lehet választani.
Épp mire nagyjából kezd lecsengeni a covid, és visszatérhetnénk a normális életünkhöz, kitörhet a világháború.
Sajnos putyin túl egészségesnek néz ki, nem valószínű, hogy egy éjjel szívmegállás végez vele, pedig jó lenne. Nem szoktam senkinek ilyet kívánni, de ez egy háborús bűnös.

kgaba82 2022.03.03. 15:49:41

@Almandin: az emberiség nem hal KI egy atomháborútól. Elegendő arzenál csak a nagyobb városok és stratégiai célpontok teljes megsemmìtésére van. A civilizáció viszont összeomlik. Akik megmaradnak két dologgal lesznek elfoglalva: túlélés alapjainak biztosításával, a kirobbantó állam megmaradt fegyvereseinek, vagy akár polgárainak teljes kiírtásával.

Bár még a civilizáció összeomlása is kérdéses. Afrika és Dél-Amerika aligha számíthat arra, hogy komolyabban megszórják őket.

kgaba82 2022.03.03. 15:52:50

@Almandin: de még a szembenálló felek vidéki, fontosabb célpontoktól távol álló lakossága is a túlélők közé tartozhat.

Almandin 2022.03.08. 14:01:29

@kgaba82: A nukleáris tél az, ami elhozhatná az emberiség kihalását. Ha felrobbantanak egy csomó atombombát, a rengeteg por és égéstermék, ami a légkörbe kerül, elhomályosítja a napot. A légáramlatok széthordják az egész bolygó felett. Emiatt nem lesz termés. Ez az, ami kihalásba sodorhatja akár az egész emberiséget. Természetesen ezek feltételezések, nem tudjuk, mi lenne, ha ez bekövetkezne és remélem, nem is fogjuk megtudni. Ha esetleg az atomháború nem lenne totális és nem tartana sokáig, akkor esetleg túlélhetné az emberiség egy része.
hu.wikipedia.org/wiki/Nukle%C3%A1ris_t%C3%A9l
süti beállítások módosítása